Wij worden
Lees meer

Incasso en handelszaken

Ondernemers krijgen steeds vaker te maken met wanbetaling. Welke stappen moet u zetten om een factuur toch betaald te krijgen? Met de mensen van onze incassoafdeling heeft u een korte lijn en plezierig contact. Zo nodig bijt onze incassoadvocaat zich vast in uw dossier en zet hij alle mogelijkheden in om betaling af te dwingen.

 

Verschil met incassobureau

In tegenstelling tot bijvoorbeeld incassobureaus is een incassoadvocaat exclusief gerechtigd om bij de rechtbank te procederen over vorderingen boven € 25.000. Daar komt nog bij dat u een advocaat nodig heeft om beslaglegging te regelen. Nog een verschil? Wordt er verweer gevoerd, dan zet onze incassoadvocaat zijn juridische kennis in op het gebied van handelsrecht en beslag- en executierecht. Kortom; alle expertise bij ons onder één dak en dat is wel zo gemakkelijk!

Speciaal incassotarief

Wordt uw vordering niet betwist volledig geïncasseerd, dan kost onze bijstand u per saldo niets, want in zo’n geval moet de debiteur ons betalen. Is het aannemelijk dat we met een zogenoemde kale kip te maken hebben en kosten niet in verhouding staan tot baten, dan adviseren wij negatief. Dat is wel zo eerlijk. Is de vordering in het voortraject oninbaar, dan kunnen wij een incassoprocedure opstarten. Ook in dat geval krijgt de debiteur de advocaatkosten voor zijn kiezen. Biedt de debiteur helemaal geen verhaal en kunnen wij niet incasseren, dan betaalt u het basisbedrag van € 75,- (zonder procedure en exclusief btw). Betwist uw debiteur de vordering, dan is het daarmee een handelszaak geworden en geldt het gunstigere tarief van de incassoadvocaat.

Een greep uit incasso- en handelszaken

  • Incasso onbetaalde facturen
  • Verweer tegen vordering tot betaling
  • Toerekenbare tekortkoming (wanprestatie)
  • Beslaglegging en executie

Eerst meer informatie?

Wilt u eerst weten welke mogelijkheden er zijn om bijvoorbeeld een openstaande factuur alsnog te innen of wat u moet doen als u zelf gedagvaard bent? Een eerste adviesgesprek van ongeveer een half uur is geheel vrijblijvend. Geïnteresseerd? Maak dan een afspraak. Onze specialist geeft u telefonisch of bij ons op kantoor vrijblijvend wijze raad. Misschien kunt u daarmee verder. Heeft u meer hulp nodig dan maken wij heldere afspraken over de voortgang van het traject.

Meer weten over onze incassotarieven?

Mijn klant betaalt niet. Wat nu?

Stuur een bericht Bel 0544 - 39 72 00
Nieuwsbrief

U moet javascript aan hebben staan om dit formulier te kunnen versturen.
SteentjesWoltersMulder Zilverlinde 1
7131 MN Lichtenvoorde
Postadres Postbus 24
7130 AA Lichtenvoorde
© 2019 - SteentjesWoltersMulder Advocaten & Mediators - Advocatenkantoor uit de Achterhoek heeft haar website laten maken door Ebbers Media.